"viata nu este despre cum supravietuiesti in furtuna, ci despre cum dansezi in ploaie."

1 Mai.Un copil de 7-8 ani, cu ochi mari, negri si nevinovati si prin de praf pe fata il serbeaza muncind. La un colt de strada, cu o manuta intinsa spre trecatori, cerand cu frica o paine. Tremura tot. Un barbat,cu inele ostentative pe 4 din 10 degete il impinge din drumul lui si ii mai da si o palma dupa ce il injura crestineste.
Lumea trece pe langa el nepasatoare, uneori chiar amuzata sau in speranta ca daca intoarce capul in directia opusa uratul o sa dispara. Daca ar fi fost curat? Daca ar fi zis ca s-a pierdut de mama lui? Privirea aia generala de sila s-ar fi transformat in bunavointa. Cine a zis ca haina nu face pe om a mintit. Ne lasam in fiecare zi ghidati de aparente, constient sau nu, preferand lucrurile sclipitoare, sperand ca asa o sa devenim, la randul nostru sclipitori si ignorand lucrurile considerate murdare, de teama sa nu ne creada cei din jurul nostri la fel de murdari.
O jumatate de ora mai tarziu, un pusti teribilist si-a pus cainele pe micul muncitor care de frica a sarit in fata unei masini. Un scartait de roti si un tipat asurzitor... a murit pe loc. Lumea s-a adunat in jurul lui, insa nimeni n-a facut ceva sa-l salveze. Soferul a fugit de la locul accidentului. Ar fi fost privit cu mai multa ura daca ar fi lovit cainele...

Niciun comentariu: