"viata nu este despre cum supravietuiesti in furtuna, ci despre cum dansezi in ploaie."
"...marsul, care incepe pe 2 octombrie 2009 in Noua Zeelanda si se incheie pe 2 ianuarie 2010 in Argentina, are scopul de a crea o constiinta globala in ceea ce priveste pacea si nonviolenta, actiune care sa duca la eliminarea arsenalelor nucleare, la sfarsitul razboaielor ca mijloc de rezolvare a conflictelor si la un refuz universal fata de orice forma de violenta (fizica, economica, rasiala, sexuala, psihologica, etc).

Pe 14 octombrie 2009, de Sarbatoarea Sfintei Parascheva, marsul va ajunge si la Iasi." (Ziarul "Buna Ziua, Iasi")

Ce am inteles noi din text? Ca pe plan mondial se pun bazele unui proiect care se va materializa intr-un mars al pacii, urmat, daca ar fi sa citesti Biblia, de iminentul sfarsit al lumii.

Ce scrie mai departe? Ca la Iasi marsul va ajunge de Sarbatoarea Sfintei Parascheva. Tipic. Sute de milioane de oameni de pe intreaga planeta se unesc sa ceara incetarea imediata a starii de razboi si noi ne gandim la Parascheva. La sarutatul oaselor mumificate ale unei tute sfinte. Si punem gura pe mortaciune, poate poate ne da Dumnezeu noroc, ne ajuta cu copii sa isi gaseasca serviciU bun, cu sanatatea sa nu ne mai doara oasele cand ploua, sau cu banii sa ne luam si noi frigider nou. Mai bem un vin, mai mancam un mic, mai ne calcam in picioare si scuipam in curtea Bisericii, ca asa e traditia.
Cand lumea striga "Pace", noi o rugam sa vorbeasca mai incet.
Cand 1.02 miliarde de oameni sufera de foame, si un suflet moare la fiecare 5 secunde din cauza asta, cand mine anti-personal mutileaza copii,cand unul din doua violuri au loc asupra unui copil, noi la ce ne gandim? La Sfanta Parascheva.



In timp ce eu poate visez la o rochie Michael Kors, un copilas adoarme visand la o bucatica de paine, pe care poate eu tocmai am aruncat-o la gunoi. Dar poate ca el nu o are pe Sfanta Parascheva.

Niciun comentariu: