"viata nu este despre cum supravietuiesti in furtuna, ci despre cum dansezi in ploaie."

Mama...dracului

"The Oprah Winfrey Show". Invitata, o blonda rotofeie, trecuta de prima tinerete cu ochii lacrimand. Blonda are bluza ca a prezentatoarei si plange, povestindu-si drama. Fetita ei de 3 ani murise, de insolatie. Nu din cauza unei explozii solare care afectat doar locul in care era micuta, pentru ca mamica ei, de ocupatie profesoara, a uitat-o in masina! 8 ore! Dumnezeule mare!

Cand a fost gasita, de colegii mamei, care era prea ocupata sa stea in cancelarie sa mai manance putin din desertul furat de la cantina, fetitei i se cojea pielea de pe ea si avea spume la gura. Acuma, ea, mama, zicea ca i-au spus ei specialistii ca tragedii din astea se intampla cand iesi din rutina. Adica daca faci o perioada aceleasi lucruri si la un moment dat iti schimbi obiceiurile, iti pierzi logica. Ca rutina, rotofeia lasa masina cu cheile in contact si motorul pornit si copilul in dreapta ca sa lase celalalt copil la gradinita. De data asta oprise motorul. A uitat "doar" ca are doi copii, nu unul si ca trebuie sa ajunga la cealalta gradinita nu la munca, sa prinda gustarile de dimineata. Deci nu era vina ei ca era o retardata,care trebuia sterilizata si marcata cu o eticheta in ureche, ca vitele, era vina rutinei.

Eu zic ca, daca 9 luni de sarcina, ore intregi de travaliu si 3 ani in care ai crescut o fiinta umana, i-ai schimbat scutecele si ai auzit-o spunand primul cuvant "mama", nu ti-au fost suficiente ca sa tii minte ca ai un copil, sa iti faci tu un semn cu pixul pe mana, asa cum faci cand nu vrei sa uiti sa iti iei cornuri sau briose sau ce mananci tu acolo. Acuma depinde de prioritati. Briosa, sau copilul? Fa-ti un x pe degetul de la mana dreapta poate nu uiti dracului, ca semnul de pe mana = copil in masina.

Pe urma, "mamica" pluseaza si zice ca ea e acuma la ai doliea master. Ceva logopedie. Bravo, desteapta esti. Doua mastere? O sa dea bine la CV. Pacat ca ti-ai ucis copilul.

Si in pur spirit american,producatoarea emisunii intra pe live din regie si zice asa: "povestea ta m-a facut sa fiu mai atenta. Daca pana acum imi foloseam Blackberry-ul cand eram la volan si cei mici ai mei erau pe bancheta din spate, acum am sa am mai mare grija. Si nici nu o sa mai conduc repede". Si tu esti desteapta.

Apoi intra prezentatoarea, mogulul presei libere, pe gros-plan, cu o lacrima in barbie, alta in coltul ochiului si servetelul delicat in manuta si zice "Draga invitata, eu nu pot sa inteleg de ce, in declaratia ta la politie, ai spus ca nu te simti o mama buna. Mai tarziu ai declarat ca ai vrea sa mori. Cred ca aceste cuvinte i-au socat si pe spectatori,nu doar pe mine. Spune-ne, de ce crezi ca nu esti o mama buna?" Poftim??

Niciun comentariu: