"viata nu este despre cum supravietuiesti in furtuna, ci despre cum dansezi in ploaie."

Justitia nu e oarba

Justitia e o femeie grasa, libidinoasa, legata la ochi ca sa nu vada cine o pipaie pe sub manta.

"Mugurel" a fost retinut cu mandat de aducere la DIICOT de catre Politia de Frontiera in timp ce se deplasa din orasul B spre orasul A. Lui "Mugurel" i s-a facut masina bucati ca sa fie "perchezitionata",i s-a confiscat telefonul, pe urma i s-au pus catusele la maini si a fost urcat in duba Politiei cu 4 jandarmi langa el, sa nu incerce sa fuga, pentru ca pe numele lui "Mugurel" exista un mandat de aducere. Si cum, vai, "Mugurel" nu are puteri de clarvazator, nici macar nu isi citeste in cafea si viseaza noaptea cum castiga la Loto, nu ca DIICOT-ul a emis un mandat de aducere pe numele lui, "Mugurel" este vazut de "justitie" la fel cum este vazut jegul uman care prinde fetite prin parc.

Ajuns la sediul DIICOT de la ora 9,ca sa dea unele declaratii legate de cunoscuti de-ai lui implicati se pare intr-un dosar de contrabanda, in urma caruia statul nu este prejudiciat dar cui ii pasa, "Mugurel" este lasat pe holuri sa astepte pana la 3 dimineata. "Mugurel" este cardiac si diabetic.Sotia lui e operata de o saptamana, suspecta de un fel de cancer. Dar asta nu conteaza in fata ambitiilor de toapa ajunsa la Capitala ale procuroarei care trebuie sa isi vada numele in ziar (vedea-l-ar unde ma rog eu sa il vada).

Moving on, "Mugurel" este un om bolnav care isi risca la propriu viata, pentru ca nu are pastilele la el(undeva la 8-10 pastile pana la de trei ori pe zi) nu doar din cauza socului luarii de pe strada, sau a gandului ca ar putea fi arestat in orice clipa, dar, nu-i asa, o declaratie asa cum vrea justitia poate fi luata numai sub presiune asa ca stai "Mugurele" si indura. Pe la vreo sase dimineata, lui "Mugurel" i se emite mandat de retinere de 24 de ore si este dus in arestul Politiei Capitalei, urmand sa fie prezentat in fata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare pe 29 de zile.

Inainte sa fie trimis in arest, procuroarea vorbeste cu avocatii lui "Mugurel" si le spune sa fie la Parchet la 11 dimineata. La ora 2 dupa-amiaza avocatii tot asteptau sa se faca ora 11. Si tot asa, pana cand la ora 4, "Mugurel" este adus din arest la tribunal unde, asteptau niste reporteri de la o televiziune gata sa-l filmeze, sa vada o tara intreaga ce infractor mare este el si cum tara, nu orasul din care vine el, nici macar Bucurestiul, ci tara, poate chiar Europa toata e un loc mai sigur. "Mugurel" iese din sala de tribunal pentru ca are nevoie sa foloseasca toaleta. Nu are curea la pantaloni si nici sireturi la pantofi. Are catuse la maini si este incadrat de doi mascati. Este verde la fata si pare gata sa se prabuseasca.Fata lui il vede dar nu poate sa se apropie, ca ii interzice legea, asa face singurul lucru pe care poate sa il faca, ii zambeste cum stie ea mai frumos, si cand el intra inapoi in sala incepe sa planga infundat, ca nu cumva el sa o auda din sala si sa se supere si mai tare.

Pe la ora 5 avocatii ies din sala si trimit pe doi din copii lui "Mugurel",o fata si un baiat, sa umble unde-or vedea ei cu ochii sa ii faca rost de niste acte. Si fac copii rost, ca na, sunt de-ai lui "Mugurel" si i-a invatat sa se descurce de mici si se intorc la tribunal si raman acolo unde le e locul,pe o banca in fata salii de tribunal, rugandu-se in gandul lor cum nu s-au mai rugat niciodata, ca tatal lor sa fie lasat liber. Atunci apare de unde nici nu te astepti el, carnatul, jegosul si ordinarul si jegosssul de cocalar paznic de tribunal(nu am nimic cu agentii care pazesc tribunalele sau curtile de apel sau whatever, cred ca merita respect avand in vedere mediul in care lucreaza, dar asta..). Frustratul si complexatul si gunoiul inalt cat un scuipat cu uniforma pe el care incepe sa tipe la copii ca trebuie sa iasa din tribunal. Si copii ii zic frumos ca asteapta sa vada ce se intampla, ca nu fac zgomot, nici nu respira, nu deranjeaza nici o musca, doar sa ii lase sa stea acolo. Si carnatul zice da, ok, nici o problema, pe urma se intoarce cu spatele si isi cheama colegii sa ii dea afara.

Si ei ies, ca na, asa a zis ala,si nu vor sa faca scandal in tribunal cand asta il poate afecta pe tatal lor, si stau in masina pana pe la ora 8 seara, cand vine o salvare, nu, cand de fapt este chemata o salvare pentru ca lui "Mugurel" i s-a facut rau, cum nu i-a fost in aia 10 ani de cand i s-a spus ca are nevoie de un transplant de inima si salvarea vine in 20 de minute si 20 de minute cateodata trec ca 2000 de ani. Si fata si baiatul nu puteau sa intre sa vada ce se intampla, macar sa il vada pe "Mugurel", sa ii spuna ca nu are de ce sa ii fie frica. Dramatic stiu. Trist e ca nu e nimic exagerat.

Vine deci doctorita de pe salvare, si ea deranjata probabil ca era ora la care se dadea serialul ei pe Acasa si iar nu vede ce se-ntampla si ii zice lu' "Mugurel" ca lui nu ii e rau. Nuuuuuu, el se simte bine, e chiar jovial. Il pune la aparat, vede ca e in fibrilatii si ii spune ca asta e, na, fibrilatii sunt da' e normal ca inima sa-ti bata anormal. Ce? O criza ca asta poate fi fatala? Da, asta e sigur. Da' sunt fibrilatiile lui, doar n-o sa vrea sa le dea acuma la altcineva cand le tine de atatia ani.

Le-a tinut bietul om, ce sa faca, si pe la 10 seara judecatorul care prezida sedinta s-a retras in biroul lui sa delibereze. La 00.30 s-a intors in sala. Si a hotarat ca "Mugurel" trebuie lasat in libertate. Cercetat,poate, dar in libertate. Si a fost cea mai frumoasa zi din istoria zilelor frumoase, cand "Mugurel" a iesit din arestul Politiei Capitalei, pe la 02.30 dimineata, si si-i a luat copii in brate si pe urma a plecat bucuros spre casa, pentru ca a invatat ca nimic nu este mai pretios decat libertatea.

Asta e sfarsitul meu fericit. Din pacate e sfarsitul primului episod, pentru ca vazand ca a fost lasat in libertate, cancerul ala i-a pus o serie de interdictii in mod ilegal lui "Mugurel". Si avocata lui, pentru ca era smechera si putea, a depus plangere impotriva ei, a cancerului. Numai ca la primul termen, domnul judecator care era presedintele completului de judecata a calatorit peste noapte inapoi in secolul 2, si a hotarat ca femeile nu au voie sa vorbeasca in fata lui. Si mai mai ca plangea de mila procuraturii ca a trebuit sa trimita pe cineva in cazul ala. Vai, saraca procuratura. Bine ca avocata lui "Mugurel" e si ambitioasa nu doar smechera si a depus plangeri peste plangeri pana cand a fost ascultata.

Astazi, "Mugurel" a venit la Bucuresti ca asa i-a zis procuroarea. Nu conteaza ca avocatii lui nu sunt prezenti. Asa a mugit, asa trebuie sa fie. El face ce zice ea. Si a venit omul si ea i-a aratat niste poze. Si uite asa il terorizeaza pe "Mugurel", si pe nevasta lui care din cauza socului s-a imbolnavit de psoriazis, doar ca procuroarea sa-l faca sa cedeze nervos si sa declare ce vrea ea.

Astea au fost, prescurtate, episoadele doi si trei din povestea lui Mugurel.

Din pacate, el trebuie sa se trezeasca in fiecare dimineata,cu gandul ca poate mai are putin si va fi inchis din nou, avand in vedere abuzul si bataia de joc cu care este tratat, in conditiile in care el este nevinovat. Doamna procuror se trezeste in fiecare dimineata zambind probabil la gandul ca e o noua zi in care va putea sa mai distruga un om.

Tare imi doresc ca intr-o dimineata sa nu se mai trezeasca.

Niciun comentariu: